Om oss

Varumärket Exxent ägs av MerxTeam som är en av Sveriges ledande leverantörer inom restaurang- och köksprodukter. Exxents produktsortiment är synonymt med stilren, funktionell, svensk design och kvalitet. De är rejäla och tåliga för att klara det höga tempot och den tuffa vardagen i ett professionellt kök. Något som gjort Exxent till en favorit hos många kockar.

Efter att ha utvecklat redskap och utrustning för svenska kök i över 20 år ville vi utmana oss själva ordentligt. Visst, vi har ett stort sortiment med bra kvalitet för alla slags kök, från storkök till gourmetkrogar. Men vi kände att nu jäklar, nu ska vi ta nästa steg. Sagt och gjort, tillsammans med Robert Sandberg har vi valt ut våra bästa redskap och tittar nu på att utveckla sortimentet med fler nya produkter.

Robert Sandberg ställer extremt höga krav på sin utrustning och råvaror. Det var vi lite skraja för, samtidigt peppade. För vem vet inte bäst om vad som funkar och vad man vill ha i ett kök när man har jobbat på ett antal stjärnkrogar och är juniorvärldsmästare.

Vi började resan med just en resa, till New York för att hämta inspiration och hitta nya redskap. En vecka med besök på restauranger, caféer och butiker. Vi kikade på köksmiljöer, restaurangkoncept och redskap som vi redan har och som vi aldrig sett. Och vi fick bekräftelse på att mycket av vårt sortiment håller hög klass.